Składniki:
- 100g miękkich śliwek
- 100g oleju rzepakowego
- 90g cukru kokosowego
- 40g rozpuszczonej białej czekolady
- 2 jajka
- 208g gram F1 o smaku waniliowo-śmietankowym
- 125 g mąki razowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 40g czekoladowych granulek 90%
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 160°C, wyłóż papierem do pieczenia kwadratową formę o średnicy 20 cm. W robocie kuchennym zmiksuj suszone śliwki na purée, następnie wymieszaj je z olejem, cukrem kokosowym, białą czekoladą, jajkami, F1, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj połowę granulek czekoladowych.
2. Przełóż masę do przygotowanej formy, posyp pozostałymi granulkami. Piecz przez 15-20 minut, aż ciasto przyrumieni się i będzie sprężyste
w dotyku, ale będzie lekko się chwiać przy poruszaniu blaszką na boki. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie pokrój na osiem kawałków i podawaj.
* Nasz produkt zapewnia wszystkie korzyści żywieniowe opisane na etykiecie tylko w przypadku przygotowania zgodnie z instrukcją na etykiecie. Pamiętaj, że użycie produktu Herbalife Nutrition w przepisie wymagającym podgrzania może spowodować obniżenie zawartości niektórych witamin w gotowym daniu w porównaniu z wartościami na etykiecie. Stosując koktajle Formuła 1 w celu kontroli masy ciała, dokładnie zapoznaj się ze wskazówkami na etykiecie produktu.