Herbalife Agnieszka Gabiec | Wybudówka Biała 31, 82-340 Tolkmicko
do kasy suma: 0,00 zł
  • 30 dni na zwrot
  • Wysyłka w 24 h
  • Zamów telefonicznie
Blog kategorie

Zdrowe grillowanie

Zdrowe grilowanie

Nie musisz odmawiać spotkań rodzinnych, lub w gronie przyjaciół przy grillu na świeżym powietrzu, aby unikać nadprogramowych kalorii. Nieprawdą jest, że zjedzenie dań z grilla zaburzy Twoją dietę. Po prostu poustawiaj posiłki tak, aby posiłek z daniami z grilla zawierał więcej grillowanych warzyw i chudego mięsa niż przetworzonej kiełbasy  kaszanki, boczku, czy karkówki zawierającej dużą ilość tłuszczu.

Jeśli siadasz do talerza nałóż na niego odpowiednią porcję, aby łatwiej kontrolować ilość spożywanych kalorii. Nałóż sobie tylko raz, nie dokładaj, bo stracisz rachubę i pochłoniesz więcej. Popijaj wodę. Kieruj się zasadą dobrze zbilansowanego talerza. Suplementuj błonnik, który wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Poprawia perystaltykę jelit oraz reguluje rytm wypróżnień. Przyczynia się również do zmniejszenia cholesterolu i glukozy we krwi.

Oto kilka sugestii na zdrowe grillowanie:

  1. Warzywa: Grillowane warzywa są pyszne i zdrowe. Możesz spróbować grillować paprykę, cukinię, bakłażana, marchewkę, cukinię, szparagi czy pomidory. Posmaruj je odrobiną oliwy z oliwek i przypraw ziołami lub solą morską.
  2. Kurczak z piersi: Kurczak z piersi bez skóry jest niskokalorycznym źródłem białka. Możesz go przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ziołami, a następnie upiec na grillu.
  3. Ryby: Ryby, takie jak łosoś, makrela czy tuńczyk, są bogate w zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3. Grillowanie ryb to świetny sposób na przygotowanie zdrowego i smacznego posiłku. Możesz przyprawić rybę sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i ziołami. 
  4. Krewetki: Krewetki są niskokalorycznym źródłem białka i są świetne na grillu. Możesz je zamarynować w mieszance soku z cytryny, czosnku, oliwy z oliwek i ziół, a następnie grillować przez kilka minut z każdej strony.
  5. Sałatki: Nie zapominaj o dodatku sałatek, które urozmaicą Twój posiłek. Możesz przygotować lekką sałatkę z pomidorów, ogórków, czerwonej cebuli, papryki i oliwy z oliwek, które będą świetnym uzupełnieniem grillowanych dań.
  6. Owoce na grillu: Nie tylko mięso i warzywa można grillować! Wypróbuj grillowanie owoców, takich jak ananasy, brzoskwinie czy mango. Grillowane owoce zyskują intensywniejszy smak i są doskonałą alternatywą dla deseru.

Pamiętaj, że kluczem do zdrowego grillowania jest unikanie nadmiaru tłuszczu i cukru oraz korzystanie z różnorodnych warzyw, białka i zdrowych tłuszczów. Smacznego!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl