Zdrowe odżywianie na stałe polega na zachowaniu idealnej równowagi. Spożycie makroskładników odżywczych - białek, tłuszczów i węglowodanów - trzeba połączyć ze spożyciem witamin i minerałów, jak również  z regularnymi ćwiczeniami i odpowiednim nawadnianiem organizmu. Czerpanie tych składników odżywczych z odpowiedniej żywności to ktucz do sukcesu. 

Zbilansowane odżywianie Herbalife

Zapewne wiesz jakie korzyści daje spożywanie odpowiednich ilości białka, które stanowi podstawowy budulec każdej komórki ciała. Ale czy zdajesz sobie sprawę z tego, że węglowodany i tłuszcze są równie ważne? Na ich temat panuje sporo mitów, dlatego warto znać różnicę między różnymi ich rodzajami, co pomoże Ci zasilać ciało odpowiednimi składnikami. 

Tłuszcze nienasycone (np. Omega-3) są lepsze dla Twojego organizmu niż nasycone. Pozyskiwane przede wszystkim z żywności pochodzenia roślinnego, pomagają utrzymać poziom cholesterolu we krwi w normie.


Węglowodany także występują w dwóch rodzajach: "dobre" i "złe". Ponieważ stanowią preferowane źródło energii dla organizmu, wrto spożywać te zaliczające się do "dobrych", by dostarczać organizmowi  energii do działania i codziennych funkcji życiowych. Postaraj się ograniczyć spożycie wysoko przetworzonych węglowodanów, które mają do zaoferowania niewiele więcej poza kaloriami. Zamiast nich wybieraj naturalne węglowodany, które dostarczają energii oraz witamin, minerałów i - w niektórych wypadkach- także błonnika. 

źródło:191: Marzec 2018 TODAY Herbalife Nutritation